Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Άνοιξε πρακτορεία στοιχήματος στην Ελλάδα η Stanleybet

Άνοιξαν τα δυο πρώτα καταστήματα της εταιρείας αθλητικού στοιχηματισμού Stanleybet International στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση «εξασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της να παρέχει τις πρωτοπόρες και μοναδικές υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Σήμερα, η Stanleybet International, πρωτοπόρος στην διασυνοριακή παροχή αθλητικού στοιχήματος στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας δύο (2) καταστημάτων της, ενός στην Αθήνα (Κολωνάκι) και ενός στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά). H Stanleybet International, μια εταιρεία με έντονη εμπορική δραστηριότητα, αποφάσισε να παράσχει τις καινοτόμες υπηρεσίες της και στην ελληνική αγορά σεβόμενη πλήρως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Η Stanleybet International, ως βρετανική εταιρεία με μακρά παράδοση, έχει βασική αρχή λειτουργίας της την απόλυτη διαφάνεια και υποστηρίζει ενεργά το δικαίωμά της να παρέχει τις υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με υπευθυνότητα και συνέπεια. Η εταιρεία δεσμεύεται στην προστασία του καταναλωτή και παράλληλα στο δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τα πλέον πρωτοποριακά προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού. Η Stanleybet International, ακολουθεί τη νομοθεσία που διέπει την άδεια λειτουργίας της σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται. Έχει ως βασικές αρχές της τις προσωπικές υπηρεσίες (face-to-face) αλλά και τις διαφανείς συναλλαγές.
Η εταιρεία εξειδικεύεται στο ποδόσφαιρο αλλά θα παρέχει μέσω των καταστημάτων της μεγάλη ποικιλία αθλητικών και μόνο γεγονότων ανάλογα με τη χρονική περίοδο. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω καταστημάτων τα οποία φέρουν την επωνυμία και τα διακριτικά γνωρίσματά της.

Όπως καταλαβαίνετε άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.
Μετά από αυτή την κίνηση αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του ΟΠΑΠ, που σίγουρα θα θελήσει να κλείσει τα πρακτορεία της εταιρίας Stanleybet και η διαμάχη θα μεταφερθεί στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και αν στα Ελληνικά αναμένεται να δικαιωθεί ο ΟΠΑΠ, δεν νομίζω ότι θα γίνει το ίδιο όμως και στα Ευρωπαϊκά. Εκεί θα δικαιωθεί κατά πάσα πιθανότητα η ξένη εταιρία λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού εκ μέρους του ΟΠΑΠ που έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα.
Οπότε μάλλον ήρθε η ώρα να σπάσει αυτό το μονοπώλιο. Και είναι πιθανόν να είναι προσχεδιασμένη η απόφαση της ξένης εταιρίας να ανοίξει καταστήματα στην Ελλάδα, για να αναγκάσει τον ΟΠΑΠ να την σύρει στα δικαστήρια έτσι ώστε να σπάσει η μονοπωλιακή κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.