Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Πολιτικοί σε παρακμή?

Παρατηρώντας τον τελευταίο μήνα τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας , ειδικότερα μετά τις εκλογές βλέπουμε ένα νοσηρό φαινόμενο να εξελίσεται.
Από την μια στο ΠΑΣΟΚ αλληλοσπαράσονται από την εμφύλια διαμάχη για την διαδοχή.
Πλέον οι μονομάχοι χρησιμοποιούν πολύ βαριές κατηγορίες ο ένας για τον άλλον και χτυπήματα κάτω από την ζώνη, σε βαθμό που φαντάζει αδύνατη η συνείπαρξη των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, μετά την εκλογή του νέου αρχηγού στις 11 Νοεμβρίου.
Απορώ πως θα συνειπάρξουν όλοι αυτοί μετά από τόσες φραστικές επιθέσεις και κακοήθειες που ακούγονται ένα μήνα τώρα.
Το κακό όμως είναι ότι η διαμάχη αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στην βάση του ΠΑΣΟΚ με αψιμαχίες μεταξύ στελεχών για κάτι το οποίο δεν θα καλυτερέψει την δική τους ζωή, αλλά την ζωή αυτού που θα εκλεγεί πρόεδρος.
Από την άλλη βέβαια υπάρχει το κυβερνητικό μέτωπο , όπου παρατηρούμε διάφορους πρώην υπουργούς που έμειναν έξω από το καινούριο υπουργικό συμβούλιο και δίκαια κατά την γνώμη της κοινής γνώμης, να εμφανίζονται ως αντάρτες και να επιδιώκουν έμμεσα την διαγραφή τους από το κυβερνών κόμμα και ίσως την πτώση της κυβέρνησης.
Τρανό παράδειγμα είναι ο κ. Β. Πολύδωρας, ο οποίος διατέλεσε υπουργός δημοσίας τάξης και ήταν σύμφωνα με τους περισσότερους πολίτες ίσως ο χειρότερος και πιο αλαζόνας υπουργός της κυβέρνησης. Και έχει τώρα το θράσσος να επιδιώκει να γίνει ήρωας δίνοντας την μια συνέντευξη μετά την άλλη, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα.
Δεν φταίει βέβαια κανείς άλλος παρά μόνο ο Πρωθυπουργός που τον κάλυπτε όλο το καλοκαίρι για τις τεράστιες γκάφες και ανεπάρκειες του.
Και δεν είναι ο μόνος , αλλά και πολύ άλλοι που το παίζουν αντάρτες από καπρίτσιο επειδή έχασαν την καρέκλα του υπουργού.
Μάλλον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι πολιτικοί της χώρας μας ενδιαφέρονται μόνο για την “καρέκλα” τους και τους παχυλούς μισθούς τους και όχι για τα πραγματικά προβλήματα του Ελληνικού λαού, του οποίου το 15%- 20% ζει σύμφωνα με τις στατιστικές στα όρια της φτώχειας.
Ισως έφτασε ο καιρός ο Ελληνας πολίτης να τιμωρήσει όλους αυτούς τους αλαζόνες με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές , που μάλλον δεν θα αρργήσουν πολύ.
Ηρθε η ώρα να επιλέξει πολιτικούς που νοιάζονται για τον πολίτη και την χώρα και όχι για την τσέπη τους.
Συγνώμη αν ήμουν λίγο σκληρός στις απόψεις μου ,αλλά αυτήν την στιγμή αυτά αισθάνομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.