Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή προς τα Σκόπια.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε χθές ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής προς την ηγεσία των Σκοπίων όσον αφορά την αδιάλλακτη στάση που κρατάει. Επισήμανε ότι προκειμένου να γίνει το μικρο αυτό κρατίδιο μέλλος της Ε.Ε. Και του ΝΑΤΟ θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας του.

Από την άλλη τα Σκόπια δια του εκπροσώπου τους κ. Μιλικόσκι εμμένει στην αδιάλλακτη στάση τους και επιμένουν ότι δεν θα αλλάξει άποψη ακόμη και σε πε΄ριπτωση Βετο από ελληνικής πλευράς στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Για να το λέει κάτι θε ξέρει!!! Εξάλλου έχει υψηλούς προστάτες το κρατίδιο αυτό στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Το μόνο που δεν ξέρω αν έχει είναι μέλλον σαν χώρα , αν σκεφτούμε πως σε μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσυφοπεδίου θα επισύρει εθνικιστικές και αποσχιστικές τάσεις και στους Αλβανούς των Σκοπίων , που είναι περίπου οι μισοί κάτοικοι του κρατιδίου.
Θα δούμε στο μέλλον το οποίο δεν είναι πολύ μακρινό κατά την γνώμη μου.

Μάλλον έφτασε η νέα και μάλλον τελευταία ανακατανομή εδαφών στα πολύπαθα Βαλκάνια, ας ελπίσουμε με όσο το συνατόν λιγότερες εχθροπραξίες και εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.