Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Big Sofo ή μήπως My Big Fat Greek Life?

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν όσον αφορά τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τις τελευταίες εργομετρικές εξετάσεις που πραγματοποίησε βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα.
Μάλλον άλλο ένα ταλέντο, ίσως το μεγαλύτερο της γενιάς του, βαίνει προς την ολοκληρωτική καταστροφή.
Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για κατάσταση πολύ άσχημη αφού πλέον ο Σοφοκλής έχει φτάσει τα 180 κιλά και δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει σε αγωνιστικές υποχρεώσεις καμίας ομάδας , αφού κινδυνεύει πλέον η ίδια η υγεία του.
Και όλα αυτά παρά το φημολογούμενο ειδικό πρόγραμμα που ακολούθησε όλο το καλοκαίρι φέτος προκειμένου να χάσει κιλά και να επανέλθει στην προηγούμενη καλή κατάσταση του.
Πραγματικά λυπηρό και εξοργιστικό ταυτόχρονα.
Πως είναι δυνατόν να φτάσαμε σε αυτό το σημείο?
Πως φτάσαμε από την προ διετίας καταπληκτική κατάσταση που βρισκόταν ο Σοφο με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας στο Mundobasket και την παραλίγο συμμετοχή του στο NBA , στο σημείο να κινδυνεύει η υγεία του?
Πως φτάσαμε από το 130 κιλά στα 180 ?
Ποιος φταιει για το χάλι αυτό?
Μήπως φταιει και ο ίδιος ο Πίνι Γκέρσον με την αδιαφορία που έδειξε προς το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού εκείνη την στιγμή?
Για μένα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορείς να αδιαφορείς για ένα παίκτη που έχει τρομερά προσόντα και να κάνεις γελοία και μειωτικά σχόλια γι’αυτόν όλη την χρονιά.
Πρέπει να τον προσέχεις και να προσπαθείς να τον βοηθήσεις και να τον εξελίξεις ακόμη περισσότερο. Αλλά όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ένας κανονικός προπονητής όπως έκανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην Εθνική. Η μήπως έχω άδικο?
Αυτά ας τα σκεφτούν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι βάζουν τα ωραία λεφτουδάκια τους και ας πράξουν ανάλογα.
Δεν είναι δα και ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο.
2 χρόνια στον Ολυμπιακό δεν είδαμε ένα ματς να παίζει με σχέδιο του προπονητή η ομάδα.
Όσο για τους περυσινούς τελικούς με τον ΠΑΟ αυτοί ήταν έργο του έλληνα βοηθού του κ. Σφαιρόπουλου ο οποίος είναι πολύ ταλαντούχος και φέρελπυς. Αν δεν ήταν και αυτός να σχεδιάσει κανένα αμυντικό σύστημα ακόμη θα μετρούσαμε πόντους με το σκεπτικό του Πίνι, δηλαδή «όσα φαμε αρκεί αν βάλουμε 1 παραπάνω καλάθι».
Μεγάλο κρίμα και ιδιαίτερα για τον ίδιο τον αθλητή. Ας ελπίσουμε να βελτιωθούν τα πράγματα αν και δεν το βλέπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.