Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Από τον Ολυμπιακό του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό του Συνόλου

Αναδημοσιεύουμε από το http://Sports.yooblog.gr ένα πολύ ωραίο άρθρο για τον Ολυμπιακό.

Με μια πρώτη ανάγνωση στην φετινή αγωνιστική χρονιά, εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι επιτέλους ο Ολυμπιακός κατάφερε να μεταμορφωθεί από την ομάδα του ενός αστέρα, (είτε Ζιοβάνι είτε Ριβάλντο), στην ομάδα του συνόλου.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να γίνει πραγματική ομάδα με παίκτες που παίζουν για το σύνολο και όχι για το μεγάλο αστέρι της ομάδας ή για τον εαυτό τους ο καθένας.
Με παίκτες που τρέχουν όλοι, όπως επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο και όχι να τρέχουν οι 4-5 για όλους τους υπόλοιπους, όπως συνέβαινε σε προηγούμενα έτη.
(Να ξεχάσουμε τον Στολτίδη να γίνεται «τιραμόλα» σε κάθε αγώνα για να καλύψει τα κενά του Ριβάλντο?)
Πάνω από το «εγώ» πλέον υπάρχει το εμείς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού Ολυμπιακού.
Αρχίζει επιτέλους να γίνεται ΟΜΑΔΑ και όχι ένα σύνολο καλών παικτών που παίζουν για «την πάρτη τους».
Παικταράς ο Ριβάλντο και ο Ζιοβάνι, (και εγώ ήμουν και είμαι φανατικός θαυμαστής τους), αλλά δεν γίνονται ομάδες στον 21ο αιώνα με παίκτες τόσο αργούς που δεν μαρκάρουν και δεν μπορούν να τρέξουν.
Ομάδες γίνονται με παίκτες γρήγορους και φιλόδοξους που έχουν ομαδικό πνεύμα. Και αυτό ακριβώς επέλεξε ο Ολυμπιακός να κάνει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Επιτέλους!!
Ίσως αυτό έπρεπε να έχει γίνει 3-4 χρόνια νωρίτερα. Το πιθανότερο είναι να είχαμε πανηγυρίσει πολλές περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη και να είχαμε αποφύγει το πολύ κακό θέαμα που είδαμε τα τελευταία 3 χρόνια από την ομάδα μας.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Έτσι, πιστεύω και το πίστευα από πέρυσι τον Μάιο, ότι ήταν απόλυτα σωστή η απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ρίμπο. Αν είχε μείνει ο Ρίμπο το πιθανότερο ήταν να παίρναμε άλλο ένα εύκολο πρωτάθλημα, (που είναι πιθανότατο να έρθει και φέτος), αλλά στην Ευρώπη θα ήμασταν «μία από τα ίδια».
Πάλι θα μιλούσαμε για παιχνίδια «εφιάλτες» κτλ.
Το παρήγορο είναι ότι ο κόσμος του Θρύλου το έχει καταλάβει πλέον αυτό και έχει ξεκολλήσει από την προσωπολατρία του εκάστοτε μεγάλου αστέρα.
Αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόοδος και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.