Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Σίγουρα θα έχετε επισκεφτεί τον σταθμό του μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
Σίγουρα θα έχετε προσέξει και το νέο μουσείο της Ακρόπολης που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα εκθέματα και να λειτουργήσει.

Επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες το Ελληνικό κράτος κατάφερε να δημιουργήσει ένα μουσείο αντάξιο των εκθεμάτων που πρόκειται να φιλοξενήσει και αντάξιο της Ιστορίας της Χώρας μας.

Καιρός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα των αρχαίων θαυμάτων του κόσμου να αποκτήσει μουσείο αντάξιο του, που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή στην Ελλάδα, εκτός των άλλων κλοπιμαίων, των περίφημων μαρμάρων του Παρθενώνα που για δεκαετίες παραμένουν «φυλακισμένα» σε μία ξένη χώρα με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει μουσείο στην Ελλάδα, κατάλληλο να φιλοξενήσει και να διαφυλάξει την ακεραιότητα και την σπουδαιότητα τους.

Για να δούμε λοιπόν τώρα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αυτές οι γελοίες δικαιολογίες από τους «σύμμαχους και φίλους μας» που κατέχουν τις Ελληνικές αρχαιότητες?
Η απλά θα φανεί η πραγματική αιτία, η οποία δεν είναι άλλη από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν τα μουσεία τους που φιλοξενούν αυτά τα καλλιτεχνήματα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.