Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Πιθανή αύξηση ΦΠΑ από 19% στο 21%

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ευρέως η πιθανότητα αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ από 19% στο 21%. Αντίστοιχες θα είναι και οι αυξήσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες ΦΠΑ, της τάξης δηλαδή του 2%.
Σημειώνουμε ότι έχει αυξηθεί ήδη μία φορά ο ΦΠΑ από 18% σε 19% μέσα στην τελευταία τριετία.
Δεν μας έφτανε λοιπόν η γενικευμένη ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, έρχεται τώρα και έμμεση αύξηση των τιμών μέσω του ΦΠΑ.
Η ομολογία των κυβερνητικών στελεχών για την επικείμενη αύξηση, έχει γίνει γνωστή τις τελευταίες μέρες δια στόματος των πλέων αρμόδιων στελεχών της .

Σε όποιο τηλεοπτικό φόρουμ βρεθεί κυβερνητικό στέλεχος μιλάει για το γεγονός ότι ο ΦΠΑ είναι ο πιο σίγουρος φόρος και ότι αφού δεν μπορεί να παταχθεί η φοροδιαφυγή είναι προτιμότερο να εισπράξει το κράτος από την συγκεκριμένη αύξηση.

Μιλάμε δηλαδή ουσιαστικά για την ομολογία χρεοκοπίας του Ελληνικού κράτους, όταν ομολογεί δια στόματος υπουργών, πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το επί δεκαετίες νοσηρό φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που αθροιστικά αντιστοιχεί σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Α.Ε.Π.
Και έτσι καταλήγει στο δοκιμασμένη τακτική της αύξησης των έμμεσων φόρων, οι οποίοι σημειωτέον είναι και οι πιο άδικοι φόροι που μπορούν να επιβληθούν.

Και είναι πραγματικά εξοργιστική αυτή η ομολογία, αν σκεφτούμε πως δεν ζούμε σε κάποιο Αφρικανικό υποανάπτυκτο κράτος , (ή μήπως είμαστε ζούμε), αλλά σε μία από τις ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας βρουν λοιπόν οι αρμόδιοι, οι οποίοι αμείβονται πλουσιοπάροχα για αυτόν τον λόγο, την λύση στο τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, που «κατατρώει» τα σωθικά της Ελληνικής Οικονομίας από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους και ας μην επιβαρύνουν άλλο τον ήδη υπερβολικά επιβαρημένο Έλληνα φορολογούμενο με άλλους έμμεσους φόρους.
Γιατί κάποια στιγμή θα τον φτάσει στα όρια της αντοχής του και τότε θα είναι απρόβλεπτες οι καταστάσεις.

Εκτός πια και αν οι Έλληνες συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε την ίδια αδιαφορία και ανεκτικότητα που μας χαρακτηρίζει γενικά σε όλα και δεν αντιδράσουμε αλλά θα υπομείνουμε στωικά όλα τα, (οικονομικά), δεινά μας.

Πράγμα πολύ πιθανό αν κρίνουμε από προηγούμενες συμπεριφορές.
Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε το αντίθετο!


Stathism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.