Μήπως εννοούσαν ότι αυτοί ήταν το κέντρο του κόσμου?
Κάποιος φίλος λοιπόν αποφάσισε να το τσεκάρει.
Μπήκε στο Google Earth και μετρώντας τις αποστάσεις των πιο σημαντικών Ελληνικών μνημείων βρήκε την απάντηση στις απορίες!
Πάντα λεγόταν ότι η Ακρόπολη της Αθήνας και ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα ισαπέχουν από τους Δελφούς.
Η επιβεβαίωση βρέθηκε με το Google Earth ! (Βλέπε φωτό πιο κάτω)
Η Ακρόπολη των Αθηνών και ο ναός της Αφαίας της Αίγινας ισαπέχουν από τους Δελφούς κατά 121 χλμ !
Επίσης λέγεται ότι οι ναοί της Αφαίας (στην Αίγινα) και η Ακρόπολη της Αθήνας ισαπέχουν από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο !
Η αλήθεια επιβεβαιώθηκε !! (Βλέπε φωτό πιο κάτω).
Η αλήθεια επιβεβαιώθηκε !! (Βλέπε φωτό πιο κάτω).
Ο πειραματισμός συνεχίστηκε και με άλλους αρχαίους ναούς !
Ακρόπολη και Ολυμπία ισαπέχουν – κατά περίπου 121 χλμ, από τους ΔΕΛΦΟΥΣ ! (Βλέπε φωτό πιο κάτω) Οι ΔΕΛΦΟΙ εκτός από την Ολυμπία και την Ακρόπολη ισαπέχουν επίσης και … από τη Δωδώνη και το Δίον (κατά περίπου 195 χλμ). (Βλέπε φωτό πιο κάτω).
Το πρόσθετο στοιχείο που χαρακτηρίζει την μοναδικότητα των ΔΕΛΦΩΝ είναι το γεγονός ότι, οι ΔΕΛΦΟΙ βρίσκονται πάντα στην κορυφή του ισοσκελούς τριγώνου που συνδέει τους ναούς μεταξύ τους
«Ο ομφαλός της γης»
Όλοι οι ναοί που αναφέρθηκαν ήταν ιεροί τόποι των Αρχαίων Ελλήνων και η πραγματική χρονολογία της ιερότητάς τους δεν μπορεί να διαπιστωθεί - καθώς έχουν βρεθεί κτίσματα και από άλλες παλαιότερες περιόδους – γεγονός το οποίο εμποδίζει τον ακριβή υπολογισμό της χρονικής περιόδου ανέγερσης των.
Για την Ακρόπολη πχ, εικάζεται ότι ήταν τόπος λατρείας ήδη από το 2000 πΧ!
Διαπιστώθηκε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τα ιερά τους σε ίσες αποστάσεις από τους ΔΕΛΦΟΥΣ, γι' αυτό και τον αποκαλούσαν «Ομφαλό της γης»! Αυτή, λοιπόν είναι η πραγματική έννοια του «Ομφαλού» ! Η απορίες μάλλον λύθηκαν αλλά δημιουργήθηκαν καινούργιες !
Πώς είναι δυνατόν το 2000 πΧ οι αρχαίοι Έλληνες να μπορούν να μετρούν τόσο μακρινές αποστάσεις σε ευθεία γραμμή χωρίς το Google Earth ή, έστω χωρίς αεροφωτογραφίες ;
Εάν το γνωρίζετε … ενημερώστε και εμάς.
Το δίδαγμα
«Όσα περισσότερα γνωρίζουμε … τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα έχουμε» !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου