Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

ΒΑΘΜΟ κάτω από τη βάση πήρε και φέτος η Ελλάδα, στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (CΡΙ), την οποία παρουσίασαν ο πρόεδρος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς, κ. Κώστας Μπακούρης και ο γενικός διευθυντής της κ. Άρις Συγγρός.
Η έρευνα καταγράφει την αντίληψη της έκτασης της διαφθοράς στο Δημόσιο, ενώ η μέτρηση για την Ελλάδα βασίστηκε σε έξι διαφορετικές έρευνες, οι οποίες έλαβαν υπόψη στοιχεία που αφορούν το 2007 και το 2008.
Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με 4,7 με άριστα το 10 και, παρά το γεγονός ότι σημείωσε οριακή άνοδο σε σχέση με πέρσι (είχε βαθμολογηθεί με 4,6), εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τη βάση. Η βαθμολογία αυτή κατατάσσει την χώρα μας τελευταία ανάμεσα στην Ευρώπη των 15 και 23η ανάμεσα στις 27 χώρες της σημερινής Ε.Ε.
Η Ελλάδα στο σύνολο των 180 χωρών που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα καταλαμβάνει την 57η θέση, υποχωρώντας κατά μία θέση από την περσινή 56η. «Τα μηνύματα δεν είναι θετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακούρης, ενώ, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σημείωσε πως αν η αντίληψη της διαφθοράς μειωθεί και η βαθμολογία της Ελλάδας ανέβει κατά ένα βαθμό, αυτό θα σημάνει αύξηση εισροής κεφαλαίων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5, αλλά και αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών κατά 4%. Αμφότεροι οι παρουσιαστές της έρευνας σημείωσαν πως το πρόβλημα είναι ότι «στην Ελλάδα υπάρχει η γενική αίσθηση πως οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τόσο όπως στις άλλες χώρες».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο κ Μπακουρης πρόεδρος της Μ.Κ. Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς είναι πρώτος Διευθ. Σύμβουλος των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, επί χρόνια Γ. Διευθ. της Βιοχαλκο, ήταν Δ. Συμβ. σε φαρμακευτική στην Ελβετία (η οποία έχει καταδικαστεί επί διοικήσεως του για σκάνδαλα), αλλά είναι πρόεδρος της Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.