Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Καταδίκη από τους πολίτες για τα νέα μέτρα

Εννέα στους 10 δημοσίους υπαλλήλους διαφωνούν με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Στο ίδιο ερώτημα διαφωνία εκφράζουν οι εργοδότες σε ποσοστό 61%, οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα (76%) και οι συνταξιούχοι (68%).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 67% διαφωνούν επίσης με τις περικοπές των επιδομάτων.

Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 81% και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (79%) αντιτίθενται στο «πάγωμα» των συντάξεων, ενώ την αντίθεσή τους εκφράζουν και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 66%.

Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι εργοδότες, και ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι (67%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (66%) και συνταξιούχοι (63%).
Σε ότι αφορά την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το 84% των ιδιωτικών υπαλλήλων δηλώνει αντίθετο, οι εργοδότες διαφωνούν σε ποσοστό 80%, συνταξιούχοι (71%) και δημόσιοι υπάλληλοι (69%).
Σε ότι αφορά τον βαθμό αποδοχής των νέων μέτρων το 82% μάλλον συμφωνεί με την επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας (15% μάλλον διαφωνεί), το 65% συμφωνεί με την αύξηση φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα (32% διαφωνεί), το 50% συμφωνεί με την περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο τομέα (41% διαφωνεί), το 28% συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ (διαφωνεί το 68%), το 23% συμφωνεί με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού (72% διαφωνεί), το 20% συμφωνεί με το πάγωμα των συντάξεων (διαφωνεί το 74%) και το 20% συμφωνεί με την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (διαφωνεί το 78%).
Το 62% θεωρεί πιθανό να ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ το 34% δεν θεωρεί πιθανό κάτι τέτοιο.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.