Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΙ)ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ (ψευδεπιγράφως γνωστού και ως «Ελλάς»)

Η Ε.Ε. δεν πρόκειται επ΄ ουδενί λόγο να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, είτε γιατί θα δημιουργηθεί ένα πρώτο ρήγμα στην ήδη εύθραυστη  Ο.Ν.Ε., είτε για λόγους γοήτρου και διεθνούς αξιοπιστίας της. Απορούμε πώς αυτό δεν έχει αντιληπτό από τον λαό αυτού του ελληνόφωνου προτεκτοράτου. Γιατί η κυβέρνησή του αποκλείεται να μην το γνωρίζει (απλώς, ως κυβέρνηση ενός καθεστώτος άγριου καπιταλισμού νεοφεουδαρχικής παρέκκλισης,  κοιτάει να επωφεληθούν οι χρηματοδότες της νεοκοτσαμπασήδες - Σ.Ε.«Β»., εφοπλιστές, μεσάζοντες κάθε φυράματος  κ.λπ. από την αναμπουμπούλα, κατεβάζοντας στα όρια της εξαθλίωσης το βιοτικό επίπεδο).
Καταθέτουμε λοιπόν τις παρακάτω προτάσεις στους ενδιαφερόμενους ραγιάδες, ώστε να πιέσουν την δωσίλογη, (σε εγχώρια λαμόγια και ξένους αποικιοκράτες), κυβέρνησή τους προς τη σωστή κατεύθυνση.
1. Απόρριψη όλων των μέτρων που ζητά η Κομισιόν και απαίτηση για δανεισμό της χώρας άνευ όρων. Αλλιώς -αν τολμούν- η Ελλάδα χρεοκοπεί πλέον και επισήμως (και παίρνει μαζί της όποιον μπορεί), βγαίνοντας ταυτόχρονα από την ευρωζώνη. Η αποπληρωμή τού δανείου θα γίνει από τα εισοδήματα «βιομηχάνων», (οφσορο)εφοπλιστών, (οφσορο)τραπεζιτών, πολιτικών κ.ά., οι οποίοι θα οριστούν υποχρεωτικά και εγγυητές του κρατικού δανεισμού (ως ελάχιστη επανόρθωση για τις υφαρπαγές που έκαναν από τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα στο ευρωπαϊκό χρήμα -κοινοτικά πακέτα κ.ά.-, το οποίο προοριζόταν για την εθνική οικονομική ανάπτυξη). Μάλιστα θα μπορούσε να θεσπιστεί και ειδικός κεφαλικός φόρος αποπληρωμής για τις παραπάνω κατηγορίες παρασίτων και εισοδηματιών.
2. Καθιέρωση ελεγκτικών επιτροπών επιτήρησης αποτελουμένων από Ευρωπαίους (εννοείται πλήν νεολλήνων…), κατά προτίμηση Γερμανούς, εντός του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων και του Δημοσίου Τομέα με σκοπό την κοινωνικώς επωφελή και έντιμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας και ζωής. Η δαπάνη για τη λειτουργία αυτών των επιτροπών να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τούς εκάστοτε διορισμένους πολιτικούς υπευθύνους. Να οριστεί επίσης αλλοδαπός ελεγκτής λογιστής για τις δαπάνες τού κάθε γραικύλου βουλευτή (στον οποίο θα πρέπει να γίνει η «σκιά» του), με έξοδα, εννοείται, του βουλευτή. Γιατί οι νεοέλληνες «θέλουν τον Γερμανό τους».
3. Αύξηση του βασικού εθνικού  μισθού και σύνταξης κατά 150% (δηλ. στα 1.500  καθαρά), ώστε να φτάσουν τον μέσο όρο της Ο.Ν.Ε. (τουλάχιστον), να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του Έλληνα και έτσι να τονωθούν η αγορά, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη (για τις οποίες τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).
4. Μείωση των εργασίμων ωρών στις 37,5 εβδομαδιαίως, ώστε να ευθυγραμμιστούμε παραγωγικά με την υπόλοιπη Ο.Ν.Ε και να μην κατασπαταλούνται ανθρώπινες δυνάμεις και πόροι.  Αύξηση των ημερών ετήσιας αδείας σε 49 (από 22 που είναι σήμερα), ώστε να ευθυγραμμιστούμε και σε αυτό με την υπόλοιπη Ο.Ν.Ε (Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία κ.λπ.). Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Eurostat, οι νεοέλληνες εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο και σε εργατοώρες και σε εργατοημέρες.
  5. Εξίσωση των -πονηρά μαγειρεμένων- ορίων της φτώχειας, που ισχύουν για το προτεκτοράτο, με αυτά της Ο.Ν.Ε.: ως  όριο της φτώχειας  να θεσπιστεί  ετήσιο εισόδημα κάτω από 20.000 για οικογένεια τεσσάρων ατόμων (και όχι …9.500 , που ισχύει σήμερα στο φεουδαρχούμενο προτεκτοράτο). Πλήρης φοροαπαλλαγή για όλους τους φτωχούς χωρίς διατυπώσεις, συλλογή αποδείξεων λιανικής κ.λπ.. Η οικονομική ανάσα όσων νεοελλήνων ζουν κάτω από το πραγματικό όριο της φτώχειας (πάνω από το 50% του πληθυσμού) θα βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς, για την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου.
  6. Να ευθυγραμμιστούν με κρατική παρέμβαση (θέσπιση ανωτάτου πλαφόν) οι τιμές βασικών αγαθών, τροφίμων κ.λπ. με αυτές της Ο.Ν.Ε., να χτυπηθεί στη ρίζα της η κερδοσκοπία, ώστε  να μειωθεί, τουλάχιστον κατά 50%, το απαράδεκτα υψηλό κόστος ζωής. Έτσι θα ενισχυθεί συνολικά η αγοραστική δύναμη και η ανάπτυξη (την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).
  7. Πλαφόν οροφής στους μισθούς: κανείς μηνιαίος μισθός, είτε πολιτικών, είτε golden boys, είτε δικαστών κ.λπ. να μην ξεπερνά τις 6000. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν (όχι μόνο τα συνήθη κορόιδα).
 8. Κατάργηση των μεσαιωνικών μορφών εργασίας, όπως η ενοικιαζόμενη απασχόληση, η οποία (σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Σ.Ε.Ε.) κοστίζει σε νομιμοφανή εισφοροδιαφυγή 1,2 δις ετησίως.  Πρόσληψη όλων των ενοικιαζομένων εργαζομένων από τους πραγματικούς εργοδότες που τούς απασχολούν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και αποζημίωσή τους για τα χρήματα που έχασαν εργαζόμενοι επί χρόνια ως ενοικιαζόμενοι. Έτσι θα ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη ενός ακόμα αυξανόμενου τμήματος του πληθυσμού και η ανάπτυξη (για την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).
 9. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 57 έτη δηλαδή στον πραγματικό ανώτατο όριο της Ο.Ν.Ε. (όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη χώρας της Ο.Ν.Ε. να εργάζεται μετά τα 57). Απαγόρευση των απολύσεων για όσους είναι άνω των 35 ετών, οι οποίοι δυσκολεύονται δραματικά να ξαναβρούν εργασία. Η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων (για την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).
10. Αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας Α.Ε., η οποία θα πρέπει να αναλάβει η ίδια την μισθοδοσία των κληρικών της (που τώρα μισθοδοτούνται από το Δημόσιο κοστίζοντας περίπου 200 εκατομμύρια ετησίως). Δήμευση όλων των μή απαραιτήτων για τις λειτουργικές της ανάγκες, περιουσιακών της στοιχείων (δηλαδή περίπου τού 95%) και φορολόγηση όλων των υπολοίπων.
 11. Αύξηση της φορολογίας επιχειρηματικών κερδών από 16%, που είναι σήμερα σε 35%, που είναι και ο μέσος όρος της Ο.Ν.Ε..
 12. Διακοπή όλων των κρατικών επιχορηγήσεων σε κόμματα. Απαγόρευση όλων των δωρεών σε κόμματα. Δεκαπέντε ραδιοφωνικά λεπτά για το καθένα σε κάθε προεκλογική περίοδο (συν τις ιστοσελίδες τους) είναι υπεραρκετά για όσους αφελείς υπηκόους εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το τί λένε οι εκάστοτε εθνοσωτήρες.
 13. Μείωση κατά 90%  όλων των πολεμικών εξοπλιστικών αγορών, αφού ο τουρκικός κίνδυνος έχει εκλείψει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια (το μόνο που εξυπηρετούν είναι οι μίζες των πολιτικάντηδων). Μείωση του αριθμού των εκάστοτε εκτελούντων στρατιωτική θητεία κατά 50%, δια της μείωσης τη θητείας σε 3 μήνες.  Έτσι θα εξοικονομηθούν παραγωγικοί ανθρώπινοι πόροι για επενδύσεις (για τις οποίες τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου) και θα μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες (για τις οποίες επίσης κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου). Οι αμυντικές δαπάνες  της χώρας να καλύπτονται από την Ε.Ε. για όσον καιρό η Ελλάδα θα αποτελεί μέρος των συνόρων της  Ε.Ε..
 Βέβαια αυτά πρέπει να εκληφθούν μόνο ως  η αρχή των όσων πρέπει να γίνουν.
 
Πηγή:  http://www.freeinquiry.gr/prod.php?id=53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.