Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Ο  ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ !

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η  κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του  δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση  των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση  του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα  (εδώ κατέβηκε το όριο), αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία  10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά. 

*Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα _28 δις_ που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.*
*Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι  τράπεζες.*

* Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.*
                    
* Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της,ενώ οι φόροι της μειώθηκαν  κατά 29,7%*
                    
* Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε  κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%*
                  
* Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%*
Οι διαπιστώσεις αυτές  προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η  ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. 

* Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.*

* 650 εκατομμύρια* ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.
 * 600 εκατομμύρια* ευρώ προβλέπονται στον  προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ας θυμηθούμε λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδια των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)
* 6.500 εκατομμύρια* ευρώ  δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.
 
 * 0 ευρώ προβλέπει* ο  προϋπολογισμός για  φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
    
* 45 εκατομμύρια* ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός  ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.
* 16 εκατομμύρια* από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.
* 8.767.147,03* εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο.
* 5,5 εκατομμύρια* ευρώ πρόστιμο στην εταιρία  "Σημαιοφορίδη - Πρινιωτάκη" έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.
Σε * 14.000 ευρώ*, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η  αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.
Λίγο λιγότερα από *300.000 ευρώ*  το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.
* 25.000* ευρώ το μήνα ήταν ο  μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ. Από τον υπουργό Επικοινωνιών κύριο Γερουλάνο ανακοινώθηκε  η δραματική μείωση του μισθού του νέου ΕΡΤιάρχη,  σε μόλις *6.500* ευρώ.
* 580.000* ευρώ το χρόνο, δηλαδή  48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη,  διευθυντή του ΟΤΕ.
Στις  *7.000 ευρώ* μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΘΑΠ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη.
Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Παπαγεωργόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησής της για το καλό του καταναλωτή και της πατρίδας ευρύτερα, λέμε εμείς.
Σε μόλις *5.400 ευρώ* ανέρχεται ο μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας (όσο και του κάθε βουλευτή μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο).
Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού  στο ποσό του  «βασικού μισθού» προστίθεται  και ημερήσια αποζημίωση *300 ευρώ* για κάθε συνεδρίαση.
Ευτυχώς επίσης  δικαιούνται  άλλα *14.000 ευρώ* το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το  ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ κλπ.
Το μόνο που γνωρίζουμε,  σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι  επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην  εξεταστική επιτροπή (!!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε *1,7 εκατομμύρια ευρώ.*
* Αν ζαλιστήκατε από τα νούμερα και έχετε τάση για εμετό,...... ελεύθερα.
Το παρόν μπορεί να χρησιμεύσει  και ως εμετοδοχείο.*
* Μιας όμως και μιλάμε για αριθμούς, ας αναλογιστούμε ποιοι  είναι πραγματικά τα ΝΟΥΜΕΡΑ.*
*  Όλα τα στοιχεία  προέρχονται από δημοσιεύματα  των εφημερίδων και δεν διαψεύστηκαν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.