Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκε το ψήφισμα-κόλαφος για την Τουρκία από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ όσον αφορά την Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Η Τουρκία είναι ζωτικός και πιστός μας σύμμαχος σε μία ευαίσθητη περιοχή, αλλά δεν δικαιούται να εθελοτυφλεί για την Αρμενική Γενοκτονία. Η Γερμανία ανέλαβε την ευθύνη της για το Ολοκαύτωμα και η Νότιος Αφρική συνέστησε Επιτροπή Αλήθειας για το Απαρτχάιντ. Ακόμη κι εμείς στην Αμερική συνεχίζουμε να αναδιφούμε στις μνήμες της δουλείας και της φρικτής μεταχείρισης των Ινδιάνων... Ηρθε, λοιπόν, η ώρα να αντιμετωπίσει και η Τουρκία την αλήθεια της Αρμενικής Γενοκτονίας.».

Με τη χθεσινή ιστορική του ομιλία, ο Δημοκρατικός βουλευτής Χάουαρντ Μπέρμαν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, απέρριψε τις πιέσεις της Χίλαρι Κλίντον και του Λευκού Οίκου να ματαιώσει τη συνεδρίαση για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, προκειμένου να μη διαταράξει την αρμενο-τουρκική διαδικασία προσέγγισης.

Το ψήφισμα πέρασε με ψήφους 23-22, παρά την απειλή της Αγκυρας για ανάκληση του πρεσβευτή της και την άκομψη παραίνεση της αμερικανικής κυβέρνησης. Όμως και μόνη η διεξαγωγή της συνεδρίασης ήταν μία σημαντική νίκη του αρμενικού λόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.