Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Μια απλή διαπίστωση

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποίοι κυβερνάνε την χώρα τις τελευταίες 2 δεκαετίες? Για σκεφτείτε το λίγο.
Ποιοι κάθονται αλήθεια σήμερα στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής; Μήπως είναι αυτοί που κάποτε φώναζαν "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" και είχαν σημαία τους την «επανάσταση»? Ασφαλώς και αυτοί είναι. Και τώρα φυσικά είναι οι ίδιοι που ξέχασαν τα πάντα γιατί βολεύτηκαν με τις μίζες, με τις κρατικές θέσεις με τους μεγάλους μισθούς, με τις βίλες τους και με τα πολυτελή αυτοκίνητα τους.
Και είναι οι ίδιοι που έχουν καταντήσει το κράτος διαλυμένο, όχι σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αυτοί που επέτρεψαν να καούν και τα τελευταία δάση της χώρας προκειμένου να γίνουν οικόπεδα για να οικειοποιηθούν από τους εκάστοτε ημετέρους τους και να κτίσουν τα πολυτελή ξενοδοχεία τους. Είναι αυτοί που επί δεκαετίες πολλαπλασίασαν το χρέος της χώρας. Είναι αυτοί που κατάφεραν να αποβιομηχανίσουν την χώρα και να την κάνουν ένα κράτος που παράγει μόνο υπηρεσίες και τίποτε άλλο. Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολής Ελληνικού κράτους, είναι αυτοί που κατέστρεψαν εκατομμύρια Έλληνες το 1999 με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Είναι αυτοί που κάποτε έδιναν χρήματα στον κόσμο από αυτά που δεν είχαν, αλλά ποιος νοιαζόταν. Έτσι και αλλιώς το πρόβλημα θα τα φόρτωναν στις επόμενες κυβερνήσεις. Είναι οι ίδιοι που σκύβουν το κεφάλι στις ορέξεις των Τούρκων στρατηγών και των αφεντικών τους, των Αμερικάνων. Είναι οι ίδιοι που έφτασαν στο ύστατο σημείο υποτέλειας προς τις ΗΠΑ. Είναι αυτοί που κατασπατάλησαν τρισεκατομύρια Ευρώ για να κάνουν Ολυμπιακούς αγώνες προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ντόπιους και ξένους μεγαλοεργολάβους και το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι οι ίδιοι που δεν ντρέπονται καθόλου να σκυλέψουν πάνω στο πτώμα ενός 15χρονου για να κερδίσουν ψήφους. Είναι αυτοί που κάθε φορά που αναλαμβάνουν εξουσία πέφτουν με τα μούτρα στο «μέλι» για να μπορέσουν να φάνε ότι προλαβαίνουν. Και τέλος είναι αυτοί που εδώ και πολλά χρόνια αποφασίζουν κάθε χρόνο σχεδόν ομόφωνα να αυξήσουν τους μισθούς τους 50%, αλλά τους μισθούς του λαού τους έχουν στο χειρότερο επίπεδο που θα μπορούσε να υπάρχει και έχουν φτάσει το 20% των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχιας.
Να τους χαιρόμαστε.
Αυτή είναι η γενιά του πολυτεχνείου που κυβερνάει την χώρα εδώ και 2 δεκαετίες.
Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι άλλη γενιά Ελλήνων πολιτικών έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στην δύσμοιρη αυτή χώρα. Μόνο η γενιά του Πολυτεχνείου τα έχει κατάφερε έτσι.
Αυτή είναι η πικρή για κάποιους αλήθεια. Αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Όποιος το καταλαβαίνει έχει καλώς. Για όσους εθελοτυφλούν δικαίωμα τους και πρόβλημα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.