Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Σπάει το απόστημα των εμπόρων ναρκωτικών και εκβιαστών στην Κρήτη.

Μετά την πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών αρχών στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών Κρήτης, αρχίζει σιγά-σιγά να σπάει το απόστημα και να ανοίγουν τα στόματα των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής, που βιώνουν χρόνια τώρα τον φόβο και τον εκβιασμό της τοπικής μαφίας.

Οι έρευνες πλέον βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και από ότι λέγεται είναι θέμα ημερών οι συλλήψεις ατόμων που σχετίζονται με εγκληματικές πράξεις. Από διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, εκβιασμούς, πορνεία κτλ.
Όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερες πτυχές της μαφίας εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες.
Όλο και περισσότεροι κάτοικοι πλέον ανοίγουν το στόμα τους και λένε αλήθειες. Όλο και περισσότερες παραβατικές συμπεριφορές έρχονται στην φόρα.
Κυρίως αφορούν εκβιασμούς και νταηλίκια από βοσκούς των ορεινών χωριών που τρομοκρατούν πολίτες που «τολμούν» να χτίσουν τα σπίτια τους και να μειώνουν έτσι τα διαθέσιμα οικόπεδα για βοσκή των ζώων των χωρικών.
Είδαμε αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση, να έχουν κατεδαφίσει με βαριοπούλες ολόκληρες οικοδομές πολιτών που τόλμησαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε.

Είδαμε επίσης αστυνομικούς αλλά και τραπεζίτες να δέχονται απειλές και να μην τολμούν ακόμη να μιλήσουν κατά πρόσωπο στην τηλεόραση, υπό το καθεστώς του φόβου από την τοπική μαφία. Εξάλλου είναι πρόσφατες οι βομβιστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στην Κρήτη.
Αν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση να χτυπήσουν την μαφία που λυμαίνεται πλέον την οικονομία του νησιού αλλά και του επίορκους αστυνομικούς που έχουν συγκαλύπτουν την μαφία, τότε θα έχουν καταφέρει να κάνουν το μεγαλύτερο δώρο σε όλους του φιλήσυχους κατοίκους της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.