Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Το πέταλο του Μαλιακού (η αλλιώς πέταλο του θανάτου)

Με αφορμή την προ μηνός παράδοση ενός τμήματος του νέου δρόμου στο πέταλο του Μαλιακού, μήκους 39 χιλιομέτρων θα ήθελα να καταθέσω κάποιες απόψεις μου.
Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια ολοκληρώνεται το πιο επικίνδυνο κομμάτι της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχασαν την ζωή τους περίπου 400 άτομα όλα αυτά τα χρόνια σε τροχαία δυστυχήματα.

Οι υποσχέσεις δεκαετιών επιτέλους αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά.

Επειδή έτυχε να έχω περάσει από τον νέο δρόμο, (πρόκειται για την παράκαμψη του Αγ. Κων/νου και των Καμένων Βούρλων), έχω να πω ότι πρόκειται για πολύ καλό έργο.

Με κατασκευασμένες σήραγγες περίπου 4,5 χιλιομέτρων και πολλές γέφυρες, πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών πλέον.
Με την ολοκλήρωσή και του υπόλοιπου δρόμου μέχρι τον Καραβόμυλο, (ο οποίος προχωράει με γοργούς ρυθμούς), θα έχει επιτέλους ολοκληρωθεί το πιο δύσκολο κομμάτι της ΠΑΘΕ.

Καιρός ήταν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ !!

Μήπως σταματήσουμε να χάνουμε κάθε χρόνο ένα μικρό χωριό σε τροχαία ατυχήματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια εξάλλου να σπαταλάμε έτσι ανθρώπους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.