Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις για το DNA των ΕΛΛΗΝΩΝ

Ράπισμα στους γραικύλους 'διεθνιστές' ΕΡΕΥΝΑ
Μελέτη έρευνα του καθηγητή του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη .Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ καθως και στους γραικύλους προοδευτικούς νεοταξιτες που μιλάν ελληνικά και ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είναι.

Διεθνείς επιστημονικές έρευνες γενετιστών Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και η πολύ πρόσφατη έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν τεκμηριώσει την επιστημονική αλήθεια για το DNA των Ελλήνων.
Στην έρευνα απομονώθηκε DNA από δείγματα αίματος ανδρών από την Κρήτη και ανδρών από Ηπειρωτική Ελλάδα, που ζουν σε κοινότητες στις οποίες υπάρχουν γνωστοί νεολιθικοί οικισμοί.Επίσης στη Νέα Νικομήδεια της Βέροιας , στο Σέσκλο και στο Δίμηνι στην περιοχή του Βόλου, στο σπήλαιο Φράχτη στην περιοχή του Κρανιδίου, και στη Λέρνη της Αργολίδας, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας συγκρίθηκαν με παρόμοια ερευνητικά αποτελέσματα από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Ανατολίας και της Αφρικής.
Τα επιστημονικά αποτελέσματα της λεπτομερούς ανάλυσης του DNA του χρωμοσώματος Υ του πληθυσμού της Κρήτης, έδειξαν ότι σε ένα βαθμό κατατάσσεται γενικά μαζί με τους πληθυσμούς από την Ανατολία, ενώ τα δείγματα από τις περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας σε ένα βαθμό κατατάσσονται γενικά μαζί με Βαλκανικούς πληθυσμούς. Η περίπτωση της Λέρνης και του Σπηλαίου Φράχτη της Πελοποννήσου, είναι χαρακτηριστική, όπου τα δείγματα δείχνουν άμεση συγγένεια με τον πληθυσμό της Κρήτης.
Η χρονολογία εξάπλωσης της γενετικής ομάδας J12a1h-M319 στην Κρήτη, δείχνει ότι συνέβη γύρω στο 3100 π।χ। Η χρονολογία 3100 π।χ। για τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους είναι πολύ σημαντική γιατί σηματοδοτεί το όριο ανάμεσα στη Νεολιθική Εποχή και την Εποχή του Χαλκού στην Κρήτη, περίοδος που σχετίζεται με μία σειρά μεγάλων αλλαγών στην κοινωνία, στα έθιμα, στην τεχνολογία και στον πολιτισμό. Μια κοινωνικοπολιτική αλλαγή από την οποία ξεπήδησε ο Μινωικός Πολιτισμός.

Αυτό, πάνω από όλα, δείχνει ότι οι Κρήτες κατάγονται άμεσα από τους προγόνους τους του Μινωικού Πολιτισμού και επίσης δείχνει ότι ο Μινωικός Πολιτισμός δεν οφείλεται σε αποικισμό από την Αίγυπτο ή τη Λιβύη, όπως υποστήριζαν μέχρι τώρα κάποιες προκλητικές υποθέσεις, αλλά και στα δείγματα πάρθηκαν από την Αίγυπτο δεν βρέθηκε ούτε στο ελάχιστο ο μονονουκλεοτιδικός πολυμορφισμός (δείκτης V13) που είναι χαρακτηριστικός στην Κρήτη και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Δηλαδή τα επιστημονικά αυτά αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρξε πρόσφατη (τα τελευταία 5000 χρόνια) γενετική επαφή ανάμεσα στην Αφρική και την Κρήτη και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Δηλαδή, ο ελληνικός χώρος δεν αποικίστηκε από κατοίκους της Αιγύπτου όπως υποστηρίχθηκε από κάποιους κύκλους πρόσφατα.
Οι διεθνείς έρευνες και η γενετική έρευνα της ομάδας του Α.Π.Θ. υπό τον έγκριτο καθηγητή Κ. Τριανταφυλλίδη , απέδειξαν ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων κατάγεται από τη Νεολιθική εποχή, και ότι βρίσκεται σε άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμίξεις.
Τα επιστημονικά αυτά αποτελέσματα με σαφήνεια καταρρίπτουν την -πολυσυζητημένη τελευταία- Αφροκεντρική θεωρία της «Μαύρης Αθηνάς», που διατυπώθηκε από ορισμένους άκυρους επιστήμονες πρόσφατα και από σκοπιανούς. (Σύμφωνα με αυτήν την άκυρη πλέον θεωρία, υποστηριζόταν ότι το θαύμα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα αντιγραφής αιγυπτιακών πηγών και ότι η ίδια η Ελλάδα αποικίστηκε από «νεγροειδείς γενετικά» κατοίκους της Αφρικής, από την οποία κατάγονται οι μετέπειτα Έλληνες).

Επίσης η μελέτη του μιτοχονδριακού DNA (που έχει μητρική κληρονόμηση) και του DNA του χρωμοσώματος Υ (που έχει πατρική κληρονόμηση) αποκάλυψε ότι το 80% του DNA των κατοίκων της Ευρώπης έχει παλαιολιθική προέλευση, δηλαδή αποδεικνύεται ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης είναι αυτόχθονες. (Το υπόλοιπο 20% έχει νεολιθική προέλευση). Οι αρχαιότεροι νεολιθικοί οικισμοί στην Ευρώπη, έχουν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα.

Κατά τις έρευνες φάνηκε ότι το DNAτων Ελλήνων είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και είναι από τα αρχαιότερα της Ευρώπης.
Η επιστημονική μελέτη της προέλευσης των ανθρώπων γίνεται συνεργατικά από την γενετική, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία, τη γλωσσολογία, και άλλους επιστημονικούς κλάδους και στα πλαίσια αυτών των μελετών έγινε η μελέτη του DNA του χρωμοσώματος Υ στην Ελλάδα και αλλού, οι γενετικοί δείκτες του οποίου κληροδοτούνται αμετάβλητοι από πατέρα προς γιο, από γενιά σε γενιά , δημιουργώντας πατρικές γραμμές γενεαλογίας. Κι έτσι μπορούν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για την προέλευση των ανθρώπινων πληθυσμών.

Εκτός από την έρευνα του Α.Π.Θ. και των γενετιστών της ομάδας Τριανταφυλλίδη και την συνεργασία με ξένους επιστήμονες, έγινε μία μεγάλη έρευνα από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ των Η.Π.Α και το πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας , σε συνεργασία με δίκτυο επιστημόνων, κατέδειξε με σαφήνεια ότι οι Έλληνες δεν επηρεάστηκαν γενετικά ούτε από Σλάβους ούτε από Τούρκους , και έτσι απορρίφθηκαν τελειωτικά και οι περιβόητες θεωρίες του Φαλμεράγιερ.
Επίσης είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι στη γενετική μελέτη που έγινε στο DNA των Ελλήνων καταδεικνύεται ότι σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά Καυκάσια φυλή και το υπόλοιπο 0,5% ανήκει σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

Έτσι, παρουσιάζεται η σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγιερ, τις οποίες είχαν υιοθετήσει πολλοί ανθελληνικοί κύκλοι, οι οποίες πλέον καταρρίφθηκαν με σαφήνεια. Αυτές οι θεωρίες, σύμφωνα με τους γενετιστές διεθνώς δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση (και είναι καθαρά πολιτικής φύσεως). Πλέον όλες αυτές οι ύποπτες θεωρίες καταρρίφθηκαν όχι μόνο από μία έρευνα αλλά από επτά μεγάλες διεθνείς έρευνες Ευρωπαίων και Αμερικανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στη μεγάλη σειρά ερευνών δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων, διότι οι Τούρκοι είχαν σε κατοχή την Ελλάδα επί τετρακόσια χρόνια και όλοι περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι όμως το DNA των Ελλήνων δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από αυτό. Διαπιστώθηκε πως δεν ισχύει το ίδιο για τους Ισπανούς. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί Ισπανοί έχουν Αραβική γενετική προέλευση.

Οι γενετικές έρευνες στην Ευρώπη επίσης απέδειξαν ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά, αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Το DNA των Ελλήνων «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων στη συνέχεια με ένα ποσοστό των Ισπανών και σε μια μεγάλη λίστα οι Τούρκοι είναι οι τελευταίοι.

Ο καθηγητής Τριανταφυλλίδης δήλωσε: «Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη νότια Βαλκανική, δηλαδή από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη, και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες, δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές, και μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη...». «Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με το DNA των κατοίκων της νότιας Ιταλίας σε μεγάλο ποσοστό έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι αυτές οι περιοχές, της ‘‘Μεγάλης Ελλάδας’’ στη Νότιο Ιταλία αποτελείται κυρίως από Ελληνικούς πληθυσμούς και το γενετικό αποτύπωμα, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2500 χρόνια μετά».

Και ο κύριος Παντελής Γιαννουλάκης κλείνει με δύο απλά λόγια: η συζήτηση ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται γενετικά από τους αρχαίους Έλληνες ή ότι το Ελληνικό DNA εξαφανίστηκε από αυτό των Σλάβων ή των Τούρκων, έχει κλείσει, από επιστημονικής άποψης και αν για κάποιο λόγο κάπου - κάπως συνεχιστεί από κάποιους, αυτό σημαίνει ότι γίνεται είτε από πολιτικούς λόγους, είτε έστω εξαιτίας κάποιων έμμονων ιδεών που δεν επιθυμούν να υποχωρήσουν και φυσικά δεν είμαστε Νεοέλληνες ο όρος αυτός δεν ευσταθεί και καλό θα ήταν να εκλείψει συνειδητά αφού δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό και ουσιαστικά δεν καταδεικνύει τίποτε, πέρα από κάποια άκυρη και αναχρονιστική θεωρία του 19ου αιώνα ενός ανθέλληνα που τον έλεγαν Φαλμεράγιερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.