Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Εντοπίστηκαν νεκροί οι πιλότοι

Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν μετά από πολύωρες έρευνες οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου Apache που συνετρίβη και ανεφλέγη στις 8.11, το βράδυ της Τετάρτης, σε χαράδρα κοντά στην Κύμη Ευβοίας, κατά τη διάρκεια άσκησης. Πρόκειται για τον ταγματάρχη Δημήτριο Σκούρα και τον λοχαγό Αθανάσιο Κακαμπάκο.
Το ελικόπτερο -στο οποίο επέβαινε διμελές πλήρωμα- χάθηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε διατεταγμένη εκπαιδευτική πτήση μαζί με άλλο ένα ελικόπτερο, του ιδίου τύπου, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Επί ποδός τέθηκε από την πρώτη στιγμή η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία για τον συντονισμό της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι συνεχόμενες εκρήξεις που σημειώνονταν δεν επέτρεπαν την προσέγγιση του ελικοπτέρου. Προληπτικός έλεγχος για τυχόν ύπαρξη υλικών με ραδιενέργεια από ειδική μονάδα που μεταφέρθηκε το πρωί από την Αθήνα στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου καθυστέρησε την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων και τον εντοπισμό των πιλότων. Από τις μετρήσεις που έγιναν δεν εντοπίστηκε πάντως ραδιενέργεια. Τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.