Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αντίδραση ΠΓΔΜ στην αρνητική έκθεση της Κομισιόν

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, περιέγραψε ως ρεαλιστική την Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, που βάζει φρένο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε: και χαρακτηρίζει θεμελιώδους σημασίας το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας. Ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης, δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να διορθώσει τα μειονεκτήματα που επισημάνθηκαν στα συμπεράσματα της Έκθεσης, τα οποία συνέβαλαν στο να μην λάβει η ΠΓΔΜ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
"Σήμερα λάβαμε την Έκθεση Προόδου και χρειάζεται να την εξετάσουμε προσεκτικά. Κάποιες από τις συστάσεις είναι θετικές, κάποιες αρνητικές, παρ' όλα αυτά, θα την εκλάβουμε ως ρεαλιστική ακόμη και αφού την αναλύσουμε", δήλωσε χθες το απόγευμα ο κ. Γκρούεφσκι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. στα Σκόπια Έρβαν Φουερέ.
Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο λόγος που η χώρα αποτυγχάνει για μια ακόμη φορά να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Γκρούεφσκι παρέπεμψε στο κεφάλαιο της Έκθεσης, το οποίο εμπεριέχει αρνητικές εκτιμήσεις για τις εκλογές και τον πολιτικό διάλογο και σε κάποιο βαθμό, το μέρος που αναφέρεται στη δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.