Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ξανάρχισαν το βιολί τους

Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει – λένε – την χρεοκοπία, γιατί αυτό τους συμφέρει.

Εκτινάσσουν έτσι στα ύψη τα spreads και μετά μας δανείζουν με τοκογλυφικά, εξοντωτικά επιτόκια. Ο κλοιός γίνεται ακόμη πιο ασφυκτικός για την χώρα μας καθώς μαζί με τα spreads  αυξάνονται και τα CDS ( credit default swaps), τα ασφάλιστρα, που διασφαλίζουν (;) από τον υποτιθέμενο επενδυτικό κίνδυνο για τα ελληνικά ομόλογα και από τα οποία επίσης επωφελούνται.
Αντιμετωπίζουμε ένα εγκληματικό σχέδιο, που στρέφεται κατά της χώρας μας και αποσκοπεί στην οικονομική εξόντωσή της για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη όσοι συνέπραξαν και συμπράττουν στην υλοποίησή του με εναρμονισμένες πρακτικές και συστηματικό διασυρμό της Ελλάδος, ώστε να ‘σταμπαριστεί’ ως ο ‘αδύναμος κρίκος’ της Ευρωζώνης. Στα χέρια του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει περιέλθει ένας φάκελος με στοιχεία που καίνε και αποκαλύπτουν πως κινήθηκαν και κινούνται οι κερδοσκόποι που ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας.
Μια μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα αποτελέσει πιθανότατα το έναυσμα για την διερεύνηση της όλης υπόθεσης. Η αναφορά κατατέθηκε από τον δικηγόρο – πολιτευτή της ΝΔ κ. Γ. Νούλα και τον οικονομολόγο – ασφαλιστή κ. Κυρ. Τόμπρα και στρέφεται κατά όλων εκείνων τω φυσικών προσώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενέχονται στην διάπραξη των καταγγελλόμενων πράξεων ‘που τελέστηκαν με δόλο, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι ή τρίτα φυσικά και νομικά πρόσωπα παράνομο περιουσιακό όφελος, προξενώντας εν γνώσει τους ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο Ελληνικό Δημόσιο, στην Εθνική Οικονομία της Ελλάδος, στους Έλληνες πολίτες και στα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα’. Αναφέρεται σε άτομα ‘που έχουν την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου, αντιπροσώπου στην Ελλάδα, διοικούντος, διευθύνοντος, στελέχους, υπαλλήλου, συμβούλου ή συνεργάτη των επενδυτικών οίκων, των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των επενδυτικών τραπεζών, των τραπεζικών ιδρυμάτων, των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και των ΜΜΕ καθώς και κατά πάντων τρίτων φυσικών και νομικών προσώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικών’ για τα οποία προκύπτει ή θα προκύψει κατά την προανακριτική και ανακριτική διαδικασία. ότι συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην διάπραξη των παρανόμων πράξεων.
Είναι όλοι εκείνοι που από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέστησαν ψευδώς στην διεθνή οικονομική κοινότητα και ειδικότερα στους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης (Moudy’s, Standard @ Poor’s  και Fitsh Ratings), στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους επενδυτικούς οίκους που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κατείχαν ελληνικά ομόλογα (ειδικότερα στους Μοrgan Stanley, Citigroup, Merill Lynch, Bank of Amerika, Goldman Sachs, JP Morgan. Barclays Bank, Royal Bank of Scotland, HSBS, HVB, ING Bank, Credit Suisse, UBS, Deutsche Bank, Hypo Real Estate, Commertzbank, LBBW, BayernLB, BNP Paribas, Societe Geberale, Banca IMI, Nomura, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Alhpa Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), ‘ότι η Ελληνική Οικονομία έχει δήθεν περιέλθει σε κατάσταση στάσης πληρωμών, χρεοκοπίας και πτώχευσης’.
Στην μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται, ότι παρασιωπήθηκε με δόλο το γεγονός, ότι το συνολικό χρέος της Ελλάδας δεν αποκλίνει από τον μέσο όρο της ΕΕ και δεν είναι το υψηλότερο της Ευρωζώνης. Είναι σαφώς υψηλότερα τα συνολικά χρέη της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση ως προς το εξωτερικό χρέος.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα συμβόλαια CDS και στην μετατροπή τους σε κερδοσκοπικά παιχνίδια που θυμίζουν την πρακτική των ‘εταιριών θανάτου’, που πρώτα ασφάλιζαν τα θύματά τους και μετά τα δολοφονούσαν, και τα οποία για την Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 84 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Μάλιστα αναφέρεται και μια μοναδική ελληνική ‘πρωτοτυπία’, κρατικό ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα να φέρεται, ότι έχει αναμειχθεί σε αγοραπωλησίες ελληνικών CDS το 2009 μέσω του επενδυτικού οίκου Goldman Sachs και να έχει καταγράψει και κέρδη 35 εκατ. ευρώ ‘στοιχηματίζοντας στην χρεοκοπία του Ελληνικού Δημοσίου’! Εκτενέστατη αναφορά γίνεται και στον ρόλο του συγκεκριμένου επενδυτικού οίκου ‘ που έκανε κυριολεκτικά «χρυσές δουλειές» στην «ισχυρή Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων». Στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για το πώς οδηγήθηκε η κυβέρνηση στην απόφαση να αποκλείσει την Goldman Sachs από ανάδοχο στις κοινοπρακτικές εκδόσεις των κρατικών ομολόγων, γιατί με τρεις αλλεπάλληλες εκθέσεις και στη συνάντηση της Αθήνας προτάθηκε στους πελάτες της να επενδύσουν μέσω των CDS στην χρεοκοπία της χώρας!
Δεν χρειάζεται να θυμίσω, ότι ο Χένρυ Πώλσον του ομώνυμου κερδοσκοπικού κεφαλαίου, που ποντάρει στην χρεοκοπία μας είχε θητεύσει στην Goldman Sachs, όπως και πολλά άλλα στελέχη με ανάλογη οικονομική σταδιοδρομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μνημονεύονται στη μηνυτήρια αναφορά, μετά από ειδική έρευνα της ΕΥΠ εντοπίστηκαν ήδη τέσσερα κερδοσκοπικά κεφάλαια που κερδοσκοπούσαν σε βάρος της Ελλάδας προβαίνοντας σε εναρμονισμένες ανοιχτές μαζικές πωλήσεις ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.