Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους μετά την Μικρασιατική καταστροφή

Η σημερινή ενεργοποίηση του «μηχανισμού στήριξης» όπως λέγεται και στην ουσία της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ αποτελεί κατά την γνώμη μου την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Αποτελεί στην ουσία παραχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και άμεση παράδοση στις ορέξεις των Ευρωπαίων και Αμερικανών κερδοσκόπων.

Πλέον η χώρα θα είναι υπό ομηρία. Δεν υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση. Όλοι πλέον θα είναι ανδρείκελα που θα υπακούουν θέλοντας και μη στις επιθυμίες του ΔΝΤ και της Μέρκελ.

Καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση αν πρώτα δεν εγκριθεί από τα αρπακτικά του ΔΝΤ και της Ευρώπης.

Ότι γουστάρουν θα κάνουν. Και ξέρουμε πολύ καλά όλοι τι θέλουν να κάνουν, προκειμένου θεωρητικά, να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανείων που θα μας δώσουν.

Θα ζητήσουν απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων με τον αριθμό που εικάζεται να φτάνει στις 130.000 εργαζομένους. Θα ζητήσουν την κατάργηση των επιδομάτων αδείας και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων.

Θα ζητήσουν περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ (ίσως στο 25%) . Θα ζητήσουν επιβολή νέων φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα. (Βλέπω την βενζίνη να φτάνει στα 2 ευρώ ανά λίτρο στην καλύτερη περίπτωση).

Θα ζητήσουν αποκρατικοποίηση σχεδόν όλων των δημόσιων και κοινωφελών επιχειρήσεων. Ειδικά των κερδοφόρων, (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κρατικές Τράπεζες κτλ). Θα ζητήσουν μείωση στις ήδη χαμηλότατες συντάξεις που παίρνουν οι Έλληνες. Θα ζητήσουν περαιτέρω αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (ίσως φτάσουμε τελικά στα 68-70 χρόνια).

Θα ζητήσουν ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση φυσικά. (Βλέπω την ανεργία να φτάνει το 20% σε λίγους μήνες. Ήδη είναι 12% περίπου).

Θα τα ζητήσουν όλα και θα τα πάρουν όλα.

Στην ουσία θα ζήσουμε μια από τις χειρότερες σκλαβιές, από τους πιο σκληρούς δυνάστες που υπάρχουν παγκοσμίως.

Γιατί οι χειρότεροι δυνάστες είναι αυτοί που επιβάλλονται με το χρήμα και όχι με τους πολέμους.

Δείτε τι έγινε στην Αργεντινή και στις χώρες της Ασίας και θα καταλάβετε τι μας περιμένει.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς? Δυστυχώς μάλλον τίποτα. Ότι και να κάνουμε δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Ούτε πρόκειται να υποχωρήσουν τα «κοράκια» στις απαιτήσεις τους. Τα χρήματα τους στην ουσία προσπαθούν να διασφαλίσουν και θα το κάνουν με κάθε κόστος.

Το θέμα είναι ότι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας κάθε άλλο παρά συμπαράσταση μας προσφέρουν με τον περίφημο μηχανισμό στήριξης, αφού στην ουσία θα δανείζονται οι ίδιοι με επιτόκια 2,5% - 3% και δανείζουν εμάς με επιτόκια γύρω στο 5% με 5,5% , όπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Ευρωζώνη.

Δηλαδή για δάνεια της τάξης των 30 δις ευρώ που θα μας δώσουν οι «Ευρωπαίοι εταίροι μας», θα κερδίσουν πάνω από 1 δις ευρώ από την διαφορά των επιτοκίων που δανείζονται και μας δανείζουν αντίστοιχα. Και αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε αρκετά χρόνια τότε το κέρδος τους θα είναι ασφαλώς πολλαπλάσιο του 1 δις που ανέφερα πιο πριν.

Αλλά αυτά δεν τα λέει κανείς στους Γερμανούς πολίτες που ωρύονται ώστε να μην μας δανείσει η Γερμανία, πιστεύοντας ότι θα ζημιωθεί η χώρα τους. Γιατί φυσικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η Γερμανία θα βγει κερδισμένη από αυτή την ιστορία όπως και όλοι οι δανειστές μας.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΌΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι της σημερινής κρίσης. Αυτοί πήραν το έλλειμμα από 2 δις ευρώ και το έφτασαν στα 325 δις ευρώ που θα είναι στο τέλος του έτους.

Αυτοί εξαπατούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση με ψεύτικα στοιχεία για τα οικονομικά της χώρας. Αυτοί μας έβαλαν στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία και δημιουργική λογιστική.

Ειδικά οι μισοί τουλάχιστον υπουργοί από τις τελευταίες 6 κυβερνήσεις, θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στην φυλακή, με κακουργηματικές πράξεις να τους βαραίνουν και κυρίως με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ και ήταν περίπου 1,99 δις ευρώ και σήμερα είναι 300 δις ευρώ και στο τέλος του έτους θα είναι 325 δις ευρώ.

Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία για αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση τότε τι είναι?

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΌΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.