Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Διεθνής διασυρμός από το ΒΒC

Τον γύρο του κόσμου κάνει πλέον η υπόθεση του Χρ. Ζαχόπουλου μέσω ανταπόκρισης του BBC, στην οποία το βρετανικό δίκτυο τονίζει την προσωπική σχέση του πρωθυπουργού με τον πρώην γραμματέα, ενώ φθάνει και σε σημείο να συνδέει τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!
Στην ανταπόκριση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για μία προσωπική υπόθεση, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις.
Ωστόσο, αυτή η υπόθεση είναι στενά συνδεδεμένη με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, διότι είναι προσωπικός φίλος του κ. Ζαχόπουλου και ο άνθρωπος που τον διόρισε, όταν έγινε πρωθυπουργός, το 2004».
Μάλιστα όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής του BBC «η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι πως, αντί να δοθούν απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα, η απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου απλώς δίνει νέα ελπίδα στους εχθρούς του».
Υποθέσεις Ο δημοσιογράφος αναφέρεται και σε υποθέσεις που είχε υπό την επίβλεψή του ο Χρήστος Ζαχόπουλος, όπως εκείνη της Υδρας, όπου είχε δοθεί άδεια δόμησης πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους, την κατεδάφιση κτιρίων στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και στην «εικόνα παραμέλησης» που εμφανίζει ο ναός της Αρτέμιδος.
Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, Δ. Δημαρόγκωνα, στις οποίες - μέσω voice over - εμφανίζεται να λέει ότι «υπήρξαν κάποιες περίεργες αποφάσεις, οι οποίες ενέπλεξαν εργαζομένους στο υπουργείο.
Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει την κληρονομιά της, πώς ζητά από άλλες χώρες να της επιστρέψουν τα αρχαία της;» Ο ίδιος ο κ. Δημαρόγκωνας πάντως μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις προειδοποιώντας μάλιστα με μηνύσεις.

Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κλέφτες των θησαυρών όλων των αρχαίων πολιτισμών που τα εκμεταλεύονται για να πλουτίζουν αιώνες τώρα τα μουσεία τους.
Ετσι είναι όμως όποιος δεν έχει πολιτισμό αναζητεί από άλλους για να κλέψει.....
Γιατί όταν εμείς και κάποια άλλα έθνη δημιουργούσαμε πολιτισμό αυτοί ζούσαν ακόμη σε σπηλιές και έτρωγαν βελανίδια.
Περαστικά τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.