Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Aηδία με τα σύγχρονα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους

Με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και τα περίεργα DVD που διακινούνται από διάφορους παρατρεχάμενους το μόνο που μπορώ να πω για τα Ελληνικά ΜΜΕ και για τους Έλληνες δημοσιογράφους είναι μια λέξη. ΑΗΔΙΑ!!!
Αυτό μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει όλα τα ΜΜΕ της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των δήθεν σοβαρών εφημερίδων.
Όλα τα ΜΜΕ επιδίδονται πλέον στα ρεπορτάζ της «κλειδαρότρυπας» και αφήνουν τη ουσία της πολιτικής. Όλοι οι δήθεν μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι στον βωμό της κονόμας και της τηλεθέασης έχουν «ξεσκίσει» κυριολεκτικά στον αέρα ανθρώπους, χωρίς να έχουν κανένα ενδοιασμό και χωρίς καμία δημοσιογραφική δεοντολογία.
Απορώ ποιόν ενδιαφέρει, εκτός ίσως από τους διαφημιστές, η διαμάχη μεταξύ Θ. Αναστασιάδη και Μ. Τριανταφυλόπουλου. Ποιο είναι το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί την Ελληνική τηλεόραση 10 μέρες τώρα? Κανέναν εκτός από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν οι δύο τους στο μοίρασμα της πίττας και των εκατομμυρίων που «σφυράνε» γύρω τους τον τελευταίο καιρό.
Εδώ γίνονται πράγματα και θαύματα γύρω μας, σκάνδαλα επί σκανδάλων από όλους, χρήματα του Δημοσίου κατασπαταλούνται κατά το δοκούν, οι μεγαλοκαρχαρίες αλωνίζουν την χώρα και τα ΜΜΕ ασχολούνται με την κρεβατοκάμαρα του κάθε Γενικού γραμματέα υπουργείου και με την διαμάχη μεταξύ δυο δημοσιογράφων που κατά την γνώμη μου είναι από τους "μεγαλοκαρχαρίες" του χώρου.
Και έχουν το θράσος να μιλάνε για δεοντολογίες και παραμύθια της χαλιμάς.
Θα έπρεπε να ντρέπονται για τα χάλια τους και για την ποιότητα της ενημέρωσης που δίνουν στον κόσμο.
Εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό να ξανασχοληθώ με όλα αυτά τα λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο της δημοσιογραφίας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και τίποτε άλλο.
Για όλα βέβαια φταιει ο λαός , ο οποίος είναι τόσο ηλίθιος που τους χαρίζει νούμερα τηλεθέασης και άρα τους νομιμοποιούν στο να κάνουν αυτά που κάνουν.
Γιατί μας έχουν κάνει όλους ηδονοβλεψίες και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τα ερωτικά σκάνδαλα επωνύμων και οι τσακωμοί τους στον γυαλί της τηλεόρασης.
Όπως εύστοχα λέγεται κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες που του αναλογούν αξίζουν.
Κατ’αντιστοιχία κάθε λαός έχει και την ενημέρωση που του αντιστοιχεί.
Άρα να είμαστε και ευχαριστημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.