Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Αλήθεια υπάρχει ζωή μετά το internet?




Σκέφτομαι πολλές φορές επισκέπτομενος διάφορες ιστοσελίδες και περνώντας αρκετές ώρες σε αυτές, αν είναι πλέον λογικό να έχουν οι άνθρωποι αποξενωθεί τόσο πόλύ μεταξύ τους και η μοναδική τους δίοδος επικοινωνίας να είναι το διαδίκτυο.
Μάλλον έχουμε, ή μας έχουν, φτιάξει πλεόν μία κοινωνία εξαιρετικά απρόσωπη και απόμακρη, με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον και που έχουν μοναδικό τους ενδιαφέρον τον πλούτο και την κατανάλωση.

Μήπως θα έπρεπε όλοι να αρχίσουμε να βγαίνουμε πάλι έξω, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια και να κάνουμε αληθινές παρέες και φίλους?

Ειλικρινά αναπολώ τις εποχές , όχι πολύ μακρινές, (μιλάω για τα έτη 1990-2000), τότε που βγαίναμε έξω με φίλους και γνώριζαμε ανθρώπους, κάναμε φιλίες, νέες παρέες, διασκεδάζαμε, ερωτευόμαστε.

Πλεόν σήμερα το φλέρτ και οι γνωριμίες έχουν δυστηχώς περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό σε διάφορα chat rooms, συνήθως με χυδαίους χαρακτηρισμούς και σεξιστικούς προσανατολισμούς μεταξύ των χρηστών.

Μήπως θα πρέπει να ξαναδοκιμάσουμε το ίδιο παλιό πετυχημένο μοντέλο?
Να επανέλθουμε σε πιο ανθρώπινη μορφή επικοινωνίας.
Πιστέυω ότι μάλλον αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση , ειδάλλως μάλλον θα περιορισθούμε σε ιντερνετικές παρέες μόνο και θα ξεχάσουμε τους αληθινούς ανθρώπους και φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.