Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Τον επι... βράβευσαν!

Η χώρα της «Χόχτιφ», που κατέχει το αεροδρόμιο της Αθήνας,
η χώρα της «Ντόιτσε Μπανκ», που κερδοσκοπεί πάνω στα ελληνικά ομόλογα,
η χώρα της «Ντόιτσε Τέλεκομ», που ξεκοκαλίζει τον ΟΤΕ,
η χώρα της «Τίσεν», που ρήμαξε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,
η χώρα της «Ζήμενς», που τάιζε με μίζες το δικομματικό βούρκο,
η χώρα που αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα τα πάνω από 100 δισ. ευρώ αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,
η χώρα που ταγοί της «υποδεικνύουν» το ξεπούλημα ελληνικών νησιών,
η χώρα που τα εκδοτικά της συγκροτήματα του κεφαλαίου «χαιρετούν» την Ελλάδα με προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο της Αφροδίτης της Μήλου,
η χώρα που την τάχα μου «μπλόφα» του Παπανδρέου, το ΔΝΤ, το κατέστησε «περίστροφο» στον κρόταφο του ελληνικού λαού,
με μια λέξη η «Γερμανία», όχι η Γερμανία του γερμανικού λαού, αλλά η Γερμανία των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και της Μέρκελ,
βράβευσε τον Ελληνα πρωθυπουργό!
***
Οπως είπε ο τραπεζίτης Ακερμαν, που παρέδωσε το βραβείο στον Παπανδρέου κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής τελετής παράδοσης - παραλαβής, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την τελετή παράδοσης - παραλαβής των «υποβρυχίων που γέρνουν», η Γερμανία βλέπει στο πρόσωπο του Ελληνα πρωθυπουργού την «αρετή», τη «διαθεσιμότητα», το «θάρρος» και το «χαρακτήρα» εκείνου που «αντιμετώπισε τις διαμαρτυρίες στους δρόμους»!

Μετά από τη βραδινή βράβευσή του, αμέσως μόλις ξημέρωσε, χωρίς καμία χρονοτριβή, ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από την (επι)βράβευσή του, συγκάλεσε το (ελληνικό) υπουργικό συμβούλιο.
*
Έχοντας παραμάσχαλα το βραβείο για τη «σωτηρία της ελληνικής οικονομίας» (που του το απένειμαν ...οι Γερμανοί!), φρόντισε να δικαιώσει την τιμή που του έγινε: Αποφάσισε την επιβολή για τη χρονιά που έρχεται νέων οικονομικών βαρών στις πλάτες του ελληνικού λαού που ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ!
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γερμανός τραπεζίτης, ο Ακερμαν, ο επικεφαλής της «Ντόιτσε Μπανκ»,
ο οποίος, εκ μέρους του γερμανικού κεφαλαίου (και των φίλων του, των Ελλήνων καπιταλιστών) ενεχείρισε το βραβείο στον Γιώργο Παπανδρέου, είχε τονίσει κατά την προσφώνηση του κ. Παπανδρέου στο βήμα: «Είμαστε πολύ ευτυχείς» που υπάρχει ένας τέτοιος πρωθυπουργός στην Ελλάδα...
 
Ένα χρόνο μετά την απομάκρυνση των ψηφοφόρων από τις «κάλτσες», ο «ελληνικός εργαζόμενος» άμα τε και ο «ελληνικός συνταξιούχος» κατάλαβαν μια χαρά τι σήμαινε εκείνο το προφητικό «μηδέν εις το πηλίκιον», ένεκα, δε, της χτεσινής επετείου της κυβέρνησης που ο πρόεδρός της δηλώνει ότι αφότου έφερε το ΔΝΤ «έγινε περισσότερο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήταν πριν» (!), το μόνο που απομένει να ελπίζουμε είναι μήπως εκείνος «ο ..."πάση Θεώ"» τελικά μας λυπηθεί και «βάλει το χέρι του»!
 
«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;»
«Ευτυχείτε»!
Εκτός από τους Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Ελβετούς και - φυσικά - τους Ελληνες «πατριώτες», τώρα θα μας λένε ότι «χρωστάμε» και στους Κινέζους!
Η Κίνα - ω, τί χαρά! - θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα και ο ελληνικός λαός έχει μια σκασίλα να αρχίσει να πανηγυρίζει, λες και είχε καμιά έλλειψη σε ...τοκογλύφους δανειστές!
«Ευτυχείτε»...
*
«Ευτυχείτε»!
Οι Ελληνες εφοπλιστές, αυτοί που μέσα σε μια 20ετία μείωσαν τους 100.000 Ελληνες ναυτεργάτες που απασχολούσαν σε ...17.000, απέκτησαν ταμείο ύψους 5 δισ. για να ναυπηγούν τα καράβια τους στην Κίνα!
Οχι στο Σκαραμαγκά, όχι στην Ελευσίνα, όχι στη Σύρο, στην Κίνα!
«Ευτυχείτε»...
*
«Ευτυχείτε»!
Κάποτε το μοντέλο «ανάπτυξης» που προωθούσαν για την Ελλάδα είχε για πρότυπο τον εργαζόμενο - «γκαρσόνι». Αλλά τότε, τουλάχιστον, δεν το ομολογούσαν ανοικτά.
Τώρα, χωρίς τσίπα, σε μια θυελλώδους αναισχυντίας επιχείρηση διάχυσης του ραγιαδισμού, δηλώνουν ευθαρσώς ότι το μοντέλο «ανάπτυξης» που προωθούν έχει για πρότυπο τον εργαζόμενο - «φορτοεκφορτωτή» των 500 ευρώ το μήνα!
Δηλαδή το «χαμάλη», που θα αμείβεται με μισθούς Ασίας, που θα δουλεύει με εργασιακές συνθήκες Αφρικής και που πρέπει να νιώθει κι ευγνωμοσύνη (!),
γιατί - από Ελληνικό μέχρι Πειραιά κι από Θριάσιο μέχρι λιμάνι Θεσσαλονίκης - η Ελλάδα ξεπουλιέται, τη μετατρέπουν σε διαμετακομιστικό «οικόπεδο» της Αμερικής, της Γερμανίας, της Κίνας!
«Ευτυχείτε»...
*
«Ευτυχείτε»!
Μας φέρονται σαν σε λαό «ιθαγενών», λες και από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ (για να μην πάμε πιο πίσω) δεν είχαμε ξαναδεί πολυεθνική.
Λες και στην Ελλάδα δεν είχαμε από γαλλική «Πεσινέ» μέχρι αμερικανική «Ούλεν».
Λες και δεν έχουμε από «Ζήμενς» και «Μερσεντές» μέχρι «Κόκα Κόλα» και κάθε λογής «αδελφή του πετρελαίου».
Απευθύνονται στο ελληνικό λαό σαν σε χαχόλο, που πρέπει να τους δοξολογεί γιατί δίπλα στις άλλες πολυεθνικές, σ' αυτές που θησαυρίζουν στην Ελλάδα των εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων, τώρα θα υπάρχουν και κινέζικες πολυεθνικές,
οι οποίες - όπως και οι προηγούμενες - δεν θα έρθουν εδώ για να απομυζήσουν υπερκέδρη μέσα από τον εργασιακό μεσαίωνα και τις αποικιοκρατικές συμφωνίες, αλλά για να παράσχουν «φιλανθρωπικό» έργο!
«Ευτυχείτε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.