Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

Μη πρόσκληση της FYROM στο NATO

Να μην απευθύνει πρόσκληση ένταξης στην ΠΓΔΜ αποφάσισε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ, μετά το ελληνικό βέτο για την υπόθεση της ονομασίας. Η γειτονική χώρα, όπως αποφασίστηκε στο Βουκουρέστι, θα λάβει πρόσκληση όταν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, γεγονός που οι 26 ηγέτες εύχονται να γίνει «το συντομότερο δυνατό».
«Συμφωνήσαμε ότι η πρόσκληση στη FYROM θα υπάρξει μόλις επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ.

Απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συναίνεση μεταξύ των μελών της Συμμαχίας, αλλά και την ευχή «να επιλυθεί σύντομα το θέμα της ονομασίας», εξέφρασε ο Τζορτζ Μπους. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίσθηκε σχετικώς διαλλακτικός, λέγοντας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Σύνοδο ότι ναι μεν δεν είναι ικανοποιημένος από τη μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει σκληρά λόγια «για φίλους και συμμάχους».
Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι η Ελλάδα νομιμοποιείται να θέτει τις απαιτήσεις της στο ΝΑΤΟ, ότι η Γαλλία τής συμπαρίσταται και κατέληξε διατυπώνοντας την ευχή να λυθεί σύντομα το πρόβλημα της οριστικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Χοσέ Θαπατέρο έκανε λόγο για «καλά τεκμηριωμένες ελληνικές θέσεις», ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος άλλωστε από χθες είχε διατυπώσει τη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις.

Κατανόηση στις ελληνικές θέσεις επέδειξαν επίσης οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Βουλγαρίας, της Ισλανδίας της Ουγγαρίας, του Καναδά κ.ά. οι οποίοι ωστόσο τόνισαν την ανάγκη να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα της ονομασίας.

Επιφυλακτικότεροι ήταν οι εκπρόσωποι χωρών με σαφέστατη φιλοατλαντική άποψη, αρχής γενομένης από τους εκπροσώπους των χωρών της Βαλτικής. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε και αυτός ότι αντιλαμβάνεται τις ελληνικές θέσεις, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να υπάρξει πρόσκληση στην ΠΓΔΜ, αφού η πρόσκληση δεν σημαίνει αυτόματη ένταξη.
Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...


http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

*Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!


http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

*Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4


*Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

Στείλτε μας οτιδήποτε θέλετε να δημοσιευθεί στο Free Remark. Σχόλια, αναλύσεις, παράπονα, έκφραση γνώμης για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.
Γίνετε εσείς οι αρθρογράφοι. Στείλτε την αποψή σας στο e-mail efstathios7@hotmail.com
Ας φτιάξουμε την πρώτη διαδικτυακή ''εφημερίδα'' με συντάκτες όλους εμάς. Τους ενεργούς πολίτες.